De Psychologie van Werkplezier

“Zet in op werkplezier en krijg het verzuim van daar naar hier”

minder verzuim, meer werkplezier infographic

Professional? Lees hier verder

Je professionals zijn goed in hun werk, maar je hebt het gevoel dat er nog meer uit te halen valt. Je merkt steeds vaker dat wanneer de onderlinge sfeer niet goed is, dat ook nadelige gevolgen heeft voor de productiviteit en daarmee ook voor de bedrijfsresultaten én het verzuimpercentage. Je beste mensen staan op het punt te vertrekken omdat ze uitdagingen missen en het idee hebben dat ze weinig invloed hebben op het grotere geheel. Het lijkt alsof je de grip verliest op de situatie. 

schuine-lijn

Voorkom verzuim

Herkenbaar? Je bent niet de enige. Veel organisaties worstelen met behoud van personeel en het terugdringen van een steeds verder oplopend verzuimpercentage. Wat kun je als organisatie doen om het verzuim terug te dringen of ervoor te zorgen dat talent langer binnenboord blijft? Investeren in het welzijn en werkplezier van professionals is één van de meest effectieve manieren om de bedrijfsresultaten te verbeteren. 

schuine-lijn

Is jouw organisatie een great place to work?

Oog hebben voor je professionals en actief inzetten op werkplezier kan het verzuimpercentage drastisch terugdringen én de bedrijfsresultaten verbeteren. En mocht je nu denken dat een pingpongtafel of lounge-zitzak het trucje wel zal doen: helaas, dat gaat het verschil niet maken. Maar wat maakt nu dat een professional blijft of vertrekt? Floreert of uitvalt?

Het hangt allemaal samen met de vraag of je mensen blij zijn om binnen jouw organisatie te werken en of ze voldoende worden uitgedaagd bij het uitoefenen van hun functie. Bij de training De Psychologie van Werkplezier gaat de professional zelf aan de slag om meer plezier te ervaren door in te zetten op positieve verandering. De training focust niet op wat er niet is, maar welke kansen er juist wél zijn. Daar ligt de sleutel tot (werk)geluk.  

testomonials

"Ik heb Cees leren kennen als authentiek, geen blad voor de mond, en een prettig gespreks- en sparringpartner. Volledig vertrouwen, transparant, en geen gelul."

Bas Jansen

G2Speech

schuine-lijn

Waarom werkplezier vergroten?

Vandaag de dag is werk voor veel mensen veel meer dan ‘slechts’ een manier om inkomen te genereren. Het is een plek voor zelfontwikkeling, om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel en sociale contacten op te doen. Door hier als organisatie actief op in te spelen blijven professionals langer aan een bedrijf verbonden en zorgen ze voor meer productiviteit en omzet én voor minder verzuim. 

schuine-lijn

Investeren in werkplezier voor beter bedrijfsresultaat

Mensen aan het werk in kantoor

Tevreden en veerkrachtige professionals zorgen voor betere bedrijfsresultaten. Inzetten op werkplezier is één van de beste en meest effectieve methodes die je als werkgever kunt toepassen. Een prettige en veilige werkomgeving met ruimte voor autonomie, ontwikkelgesprekken en plezier is dé duurzame manier om het verzuimpercentage naar beneden te krijgen. Zo wordt jouw organisatie écht een great place to work.  

schuine-lijn

Goed werkgeverschap verhoogt het werkplezier

Want zeg nu zelf: die hippe tafelvoetbaltafel of lounge-hoek komt een stuk beter tot zijn recht wanneer een medewerker zich ‘s ochtends niet eerst met frisse tegenzin naar kantoor heeft moeten slepen. Vraag je als werkgever af wat jouw invloed is en wat jij kunt doen om het werkplezier van professionals te vergroten. Tijdens de training gaat de medewerker vooral zelf aan de slag.  

Stel jezelf de vraag: wat heeft de professional binnen jouw organisatie nodig om te excelleren? Zowel op de werkvloer als thuis? Stap in de belevingswereld van je professionals met onze praktische 1-op-1 training: De Psychologie van Werkplezier en boek direct resultaat!

schuine-lijn

De voordelen van werkplezier voor jouw organisatie

Mensen stappen vaak niet op vanwege de baan, maar vanwege het ontbreken van autonomie en onvoldoende mogelijkheden op perspectief tot ontwikkeling.

Inzetten op werkplezier is een duurzame manier om er écht een win-winsituatie van te maken. Werkplezier:

Vergroot de autonomie
Is een effectieve remedie tegen overspannenheid en burn-out
Vergroot de loyaliteit naar de organisatie en zorgt voor minder verloop
Behoud sleutelpersonen binnen de organisatie
schuine-lijn

Maak werk van plezier!

Als je doet wat je deed, zul je krijgen wat je kreeg. Wil jij het verzuimpercentage binnen jouw organisatie terugdringen door in te zetten op het welzijn van professionals binnen de organisatie? Geef het proces een kickstart met de training De Psychologie van Werkplezier. Ga vandaag nog aan de slag om morgen al het verschil te maken.

Ja, ik wil werk maken van werkplezier!

Ga direct aan de slag of neem contact op voor meer informatie

testomonials

'Ik denk, nee ik weet het eigenlijk wel zeker dat ik zonder de trainingen van Cees niet zo ver zijn als dat ik nu ben. In de trainingen zijn er heel veel verschillende methoden en technieken aangereikt waardoor ik met meer overtuiging mijn werk doe. Werken met Cees kan ik dus iedereen van harte aanbevelen.'

Mirjam Verbon 

Team Lead Marktefffect

Cees Braber heeft o.a. gewerkt voor

Bosch
exact
provincie groningen
JSB
Ciber
Rabobank
SAP
Lameco