Je werkplezier bespreken met je manager

A

ltijd op zoek naar kennis en deze willen delen, dat is mijn missie. Interessante onderzoeken, afwijkende meningen of gewoon leuk om te weten. Ik schrijf blogs over de werkende mens in de organisatie die te maken krijgt met gedoe, veranderingen, plezier en overtuigingen. Veel leesplezier.

In deze blog: stapsgewijs je manager meenemen in jouw werkplezier

Je werkplezier bespreek maken

Als je werkplezier gaat aanpakken dan moet je het gesprek aangaan met je manager. Want kijkt niet verbaast op als hij lichtelijk nerveus wordt wanneer je de aspecten van je functie met hem wil bespreken. En, jij bent al tijdje bezig in je hoofd om dit aan te pakken. Timing is belangrijk, overval hem dus niet terwijl je bij het koffiezetapparaat staat of tijdens een online meeting waar iedereen bij is.

Doe je huiswerk

Voorbereiden is de belangrijk

Doe je huiswerk. Zorg dat je vantevoren goed scherp hebt waar je het over wil hebben. Zie het gesprek als een onderhandeling en beide daar een goed gevoel moeten overhouden.

Overzie het geheel

Deel het in de huidige- en gewenste situatie en welke blokkades jij ziet/ervaart om de gewenste situatie te bereiken.

Wat wil je bereiken?

Noteer voor jezelf wat je wilt bereiken en welk resultaat zie jij voor je?

Benoem voor jezelf wat belangrijk en wat minder belangrijk is. Mocht je wat inspiratie willen dan klik op de link voor een korte vragenlijst over de Psychologie van Werkplezier.

Onderbouw je motivatie

Zorg voor een agenda en geef de punten aan waarover je het wilt hebben. Onderbouw ieder punt waarom iets wil veranderen. Bijvoorbeeld omdat je minder plezier beleeft aan je werk. Of dat juist ontdekt hebt dat je veel energie krijgt van een bepaald aspect in je werk en daar graag meer van wilt.

Praat vooral vanuit jezelf; (ik boodschap) en benadruk je intentie. Maak duidelijk wat je wil van je manager. Dat kan steun zijn, tijd, meedenken. Benadruk dat het gaat een experiment en de uitkomsten niet vast staan.

Maak een vervolgafspraak

Vooral niet vergeten om de gemaakte afspraken samen te vatten en daarna te noteren. Plan een vervolgafspraak om het experiment te evalueren.

Plaats een reactie